maandag 25 mei 2009

Achtergrondinformatie

Utrechtse Vluchteling Vrouwendag

Op zaterdag 20 juni vondt, in het kader van Wereldvluchtelingendag, de eerste Utrechtse Vluchteling Vrouwendag (UVVD) plaats. De organisatie was in handen van het Quality Centre Vluchtelingvrouwen, Cumulus Welzijn, de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, VluchtelingenWerk Midden-Nederland en IDEA. Deze dag stond in het teken van het zichtbaar maken van de kwaliteiten van vluchtelingvrouwen. Er vonden ontmoetingen en gesprekken plaats tussen vluchtelingvrouwen, inwoners van Utrecht, beleidsmakers en medewerkers van organisaties en instellingen die met vluchtelingen te maken hebben.

Ondanks de moeilijkheden op hun pad, hebben veel vluchtelingvrouwen de ambitie en de kracht zich verder te ontwikkelen en hun plek in de samenleving te bemachtigen. Belangrijke succesfactoren hierin zijn: eigen kracht, een groot doorzettingsvermogen, duurzame persoonlijke ondersteuning, goede informatie over regelingen en mogelijkheden, maatwerk, het opbouwen van een sociaal netwerk, een positieve benadering en geloof in hun kunnen.

Op 20 juni brachten we deze succesfactoren onder de aandacht, onder andere via een informatiemarkt, Mensenbieb, workshops, WorldCafe en een documentaire. Het werd duidelijk dat het loont om te investeren in het talent van vluchtelingvrouwen!

Op deze dag lieten vluchtelingvrouwen zien wat zij kunnen en wat zij de samenleving te bieden hebben. U liet zich inspireren!

Ook mannen waren natuurlijk van harte welkom op deze dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten